/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Filip explică de ce „coordonatorul” decide în privința chestiunilor fundamentale de administrare în stat

missing
11 mai 2018, ora 16:08

Personal, eu nu-mi amintesc ca Parlamentul să fi adoptat o lege de delegare legislativă pentru a abilita o persoană localizată în sediul partidului Democrat cu drept de administrare generală a statului. Cum se face că contrar tuturor normelor constituționale în fiecare marți, iese coordonatorul și decide asupra chestiunilor fundamentale de administrare a statului sfidând orice normă constituțională, cine și unde va fi numit ambasador, ce fel de armată trebuie să avem, câți kilometri de drum bun și câți bani trebuie să luăm din bugetul statului, ce trebuie să facă organele de poliție, când să scoată plăcuțele, cum să se comporte în trafic, nu vă pare domnule Prim-ministru că dvs. sunteți de prisos?”, a întrebat Deliu, deputat PLDM.

În replică, prim-ministrul Pavel Filip a spus că nu vede nimic straniu în situația dată, afirmând că este un lucru firesc care se întâmplă în toată lumea.

Domnule deputat o să vă spun un lucru pe care sunt sigur că îl cunoașteți, ce înseamnă activitate politică, ce înseamnă activitate de partid și cum au loc toate aceste elemente în stat. Sunt alegeri parlamentare, după care se formează o majoritare parlamentară,în spatele lor stau formațiunile politice și Guvernul nu este altceva decât o expresie a acestor formațiuni politice, sunt membri de partid sau nu. Sunt oameni delegați în Guvern care trebuie să ducă până la capăt promisiunile pe care le-au făcut o formațiune politică sau alta în campania electorală. Astfel, încât mergând în fața oamenilor să nu le poată spună că i-au mințit în campania electorală. De aceea vreau să vă spun încă odată că nu deciziile se i-au la partid, dar partidul de guvernare n țară este democrație adevărată Problemele care sunt în țară sunt discutate pe larg pentru că dincolo de echipa guvernamentală, mai avem și colegi de partid care au experiență, expertiză pe un domeniu sau altu. Exact așa cum discutăm cu societatea civilă multe probleme, exact așa cum și de la dvs. celor din opoziție propuneri constructive pe un domeniu sau altul, nu doar critici, dar ce ați fi făcut dvs. în locul nostru. Noi suntem deschiși pentru aceasta,, de aceea după discuțiile pe care le avem la partid este și are tot dreptul, liderul partidului să spună despre ce s-a discutat și la ce s-a convenit. Văd un lucru firesc care se întâmplă în toată lumea”, a declarat Filip.

După răspunsul premierului, Deliu a propus să schimbăm atunci sediul Guvernului pe strada Bulgară, iar la Guvern să fie organizate concerte.

Mulțumesc domnule Prim-ministru, eu aș fi de acord cu dumneavoastră că într-adevăr Guvernul este o emanație a partidelor politice și deciziile pot fi discutate la nivel de partid, dar trebuie anunțate de guvern și din sediul guvernului nu din de undeva, fiindcă eu aș propune în cazul de față să mutăm sediul Guvernului pe strada Bulgară, iar în Guvern să organizăm concerte sub cortină albastră cu trandafiri pentru interpreți siberieni în numele viitorului european”, a spus deputatul liberal democrat.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram