/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Următoarea întâlnire în formatul 5+2 va avea loc la Roma

missing
12 mai 2018, ora 08:40

„Vom fi bucuroși să găzduim următoarea rundă a reuniunilor de 5+2 din 29 și 30 mai la Roma și sperăm că vom vedea noi pași pozitivi care vor aduce mai multe beneficii vieților oamenilor de pe ambele maluri ale Nistrului”, a anunțat ambasadorul Alessandro Azzoni, președintele Consiliului Permanent al OSCE, în cadrul unei ședințe a Consiliului din 10 mai.

Azzoni a mai spus că reuniunea în formatul 5 + 2, susținută de Federația Rusă, Ucraina, UE și Statele Unite, va fi o oportunitate excelentă de a face bilanțul punerii în aplicare a acordurilor din noiembrie și de a discuta finalizarea Protocolul 5 + 2 din Viena. De asemenea, de a propune la noi inițiative pentru aprofundarea încrederii între părți.

Scopul discuțiilor în formatul 5+2 este de a elabora parametrii unei înțelegeri globale bazate pe suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova în cadrul granițelor sale recunoscute pe plan internațional, cu statut special pentru Transnistria, reconfirmată de toate cele 57 de state participante în Declarația Consiliului Miniștrilor de la Viena în 2017. Formatul 5 + 2 include reprezentanți ai părților, mediatorilor și observatorilor în procesul de negociere – Moldova, Transnistria, OSCE, Federația Rusă, Ucraina, Uniunea Europeană și Statele Unite.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram