/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

/VIDEO/ Cine este Netta Barzilai, cea care a câștigat Eurovision 2018

missing
13 mai 2018, ora 02:03

Netta Barzilai este o cântăreață israeliană. În februarie 2018, s-a decis că Netta va reprezenta Israelul la Concursul Muzical Eurovision 2018, după ce aceasta a câștigat al cincilea sezon al show-ului HaKokhav HaBa.

Piesa cu care a urcat pe scenă, „Toy”, a fost lansată pe 10 martie. Piesa cu accente de electropop și ritmuri africane este văzută în mediul virtual ca un imn al mișcării #MeToo.

Netta s-a născut pe 22 ianuarie 1993 în orașul Hod HaSharon, unde locuiește și astăzi. La o vârstă fragedă, s-a mutat împreună cu familia ei în Nigeria, unde a locuit patru ani, pentru ca, ulterior, să se întoarcă în Israel. Înainte de înscrierea obligatorie în Forțele Armate Israeliene, Netta a făcut un an de voluntariat pentru Nahal, un program paramilitar al armatei israeliene, iar mai apoi s-a înrolat în Marina israeliană.

Câştigătorul Eurovision 2018 a fost desemnat în urma votului publicului şi juriilor de specialitate din cele 43 de ţări participante. Votul specialiştilor şi cel al telespectatorilor au avut ponderi egale.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 63 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram