Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri, doar trei partide ar accede în Parlament. Potrivit Barometrului Opiniei Publice, Partidul Socialiștilor ar acumula 26% din voturi, Partidul Acțiune și Solidaritate - 12%, iar Partidul Democraților s-ar alege doar cu 7% din voturile cetățenilor.

Pentru Platforma Demnitate și Adevăr ar vota 5% dintre cetățeni, iar comuniștii și partidul Șor ar acumula doar 4% dintre voturi.

Același sondaj arată că 14% dintre respondenții la sondaj nu ar vota, iar 17% dintre cetățeni nu știu pentru ce partid și-ar da votul.

Barometrul Opiniei Publice mai relevă faptul că 71% dintre cetățeni nu au încredere în Partidul Liberal, 68% nu cred în Partidul Nostru, iar 64% dintre respondenți nu au încredere în Partidul Unității Naționale. De cealaltă parte, de cea mai mare încredere se bucură socialiștii și Partidul Acțiune și Solidaritate.

Barometrul Opiniei Publice a fost realizat pe un eșantion de 1115 persoane în perioada 19 aprilie – 9 mai. Sondajul a fost efectuat la comanda Institutului de Politici Publice, finanțat de Fundația Soros Moldova. Rezultatele în teren ale cercetărilor au fost efectuate de Centrul de Analize şi Investigații Sociologice CIVIS.