/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Un nou focar de pestă porcină africană a fost depistat într-o gospodărie din raionul Taraclia

14 mai 2018, ora 14:08

După ce a fost confirmat diagnosticul, animalelor infectate li s-a impus restricții de mișcare. În același timp, comisia Antiepizootică Excepționale Taraclia a elaborat și a aprobat un plan de măsuri pentru combaterea și eradicarea bolii.

O echipă de inspectori ai subdiviziunii teritoriale pentru siguranța alimentelor Taraclia desfășoară o anchetă epidemiologică. Iar, ANSA prin structurile teritoriale de nivel raional monitorizează permanent situația epizootică pentru limitarea extinderii bolii și eradicarea acesteia.

Agenția solicită proprietarilor de porcine să informeze urgent în cazul îmbolnăvirii sau pierii animalelor sau a depistării cadavrelor de mistreți și totodată recomandă respectarea cerințelor minime de biosecuritate.

Reamintim că ultimele cazuri de pestă porcină africană au fost înregistrate în localitatea Palanca, raionul Ştefan-Vodă şi în satul Beşghioz, raionul Ceadîr-Lunga.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram