/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

Mold-street: Cineva vinde la preţ de dumping acțiunile Moldindconbank

missing
15 mai 2018, ora 07:56

În consecinţă valoarea tranzacției a fost de doar 2,95 milioane lei. Cine este vânzătorul şi cine cumpărătorul nu s-a anunţat.

Moldindconbank este a doua ca mărime bancă din Moldova şi pe 17 aprilie 2018, a anunţat despre scoaterea la vânzare a 3.173.751 de acțiuni ordinare nominative de clasa I, emise de bancă.

Pachetul unic ce reprezintă o cotă de 63,89% din capitalul social al băncii, care anterior ar fi aparținut direct sau prin intermediari afaceristului Veaceslav Platon, este expus spre vânzare prin intermediul licitației cu strigare organizate pe piața reglementată a Bursei de Valori a Moldovei (BVB). Licitația cu strigare va avea loc în perioada 3-16 iulie 2018.

Prețul inițial de vânzare constituie 239,50 de lei per acțiune, respectiv valoarea totală trece de 760 milioane lei (46,35 milioane de dolari sau 37,4 milioane de euro).

Banca a publicat și un Memorandum Investițional cu o scurtă prezentare a evoluției, situației și performanțelor instituției.

Astfel banca ocupă locul doi în sistemul bancar și deține în mediu pe diferiți indicatori cota de 20% din piața bancară autohtonă.

Banca Națională a Moldovei a plasat Moldindconbank sub regimul de intervenție timpurie în octombrie 2016, după ce s-a constatat activitatea concertată a unui grup de persoane, ce deținea o cotă substanțială în capitalul social al băncii, în mărime de 63,89%, fără permisiunea BNM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram