/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

PDM anunță lansarea programului Prima Casă 2. Statul va achita jumătate din costul apartamentului

15 mai 2018, ora 12:37

„Prin acest program PDM doreşte să facă tot posibilul ca un număr cât mai mare de tineri să găsească acea soluţie pentru a procura un apartament, şi este vorba în primul rând de a stimula pe cei care vor să lucreze în instituţiile statului”, a menționat Gamurari în cadrul briefingului săptămânal al partidului.

Scopul noului program este de a convinge tinerii să se angajeze în sistemul sistemul de stat. Gamurari a mai declarat că Prima Casă 2 va fi un program transparent.

Menționăm că anterior democrații au lansat programul Prima Casă, care a fost criticat de mai mulți experți. Transparency International Moldova au analizat prevederile acestuia și au identificat mai multe riscuri, care pun la îndoială scopul declarat al programului de a facilita procurarea unei case. Experții afirmă că programul necesită o analiză serioasă a efectelor economice şi financiare și că se pare că principalii beneficiari ai programului vor fi companiile de construcţii şi proprietarii acestora afiliaţi sau chiar din interiorul mediului politic, care nu-şi pot comercializa/valorifica investiţia sau care încearcă să extragă beneficii suplimentare, cu antrenarea statului prin formula de garantare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram