/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO. FOTO/ Kemerovo: A început demolarea centrului comercial în care murit 60 de persoane într-un incendiu

15 mai 2018, ora 12:33

Centrul comercial „Zimnyaya vishnya” se afla în fosta clădire reconstruită a unei fabrici de cofetărie, construită în 1968.

În 2009 clădirea a fost reconstruită, iar centrul comercial a fost deschis în 2013. La primul și al doilea etaj al centrului comercial, care avea patru etaje, se aflau magazine și un supermarket cu produse alimentare, ultimele două aveau o zonă de divertisment unde exista un cinematograf, o alee de bowling, o zonă de joacă, o grădină zoo, un patinoar, o piscină cu saună și un centru de fitness.

În anul 2013, când centrul a fost deschis, Ministerul Situațiilor de Urgență a refuzat să îl pună în funcțiune, deoarece clădirea nu îndeplinea cerințele privind siguranța împotriva incendiilor. Despre acest lucru a declarat în timpul anchetei inspectorul șef de stat pentru supravegherea incendiilor Rinat Yenikeyev.

Potrivit lui Alexander Bastrykin, șeful comitetului de investigații, că clădirea a fost probabil ridicată cu încălcări.

Incendiul din centrul comercial „Zimnyaya vishnya” a început în după-amiaza zilei de 25 martie. Focul a fost stins în totalitate a doua zi. Victimele au fost de 60 de persoane, dintre care 41 de copii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram