/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Putin la volanul unui kamaz a inaugurat podul care unește Crimeea ocupată cu Rusia

missing
15 mai 2018, ora 15:30

Podul care unește Crimeea și Krasnodar a devenit cel mai lung din Europa (19 km), lăsând în urmă faimosul pod suspendat Vasco da Gama din capitala portugheză (17,2 km).

Costul construcției a fost de 6,9 miliarde de ruble (18,5 mln. de lei). Capacitatea de tranzit este de 40.000 de mașini și 47 perechi de trenuri pe zi, 14 milioane de pasageri și 13 milioane de tone de mărfuri pe an.

Traficul rutier pe pod se va lansa pe 16 mai, a informat centrul informațional „Podul din Crimeea”, adică cu șase luni mai devreme decât termenul prevăzut de contractul de stat.

Primii vor traversa podul locuitorii din Crimeea și Kuban. Pasajul pentru autoturisme și autobuze de pasageri va fi deschis simultan de pe cele două maluri ale strâmtorii Kerci – două benzi în fiecare direcție.

Partea podului destinată circuitului rutier este dotată cu 60 de indicatoare, iar viteza permisă este de 90 km/h.

Circulația trenurile se va deschide mai târziu – în 2019.

Menționăm că, pod trebuia să fie construit în comun de ruși și ucraineni în cadrul unui proiect convenit în noiembrie 2010. Dar înlăturarea de la putere a președintelui ucrainean prorus și apoi anexarea Crimeii de Rusia au zădărnicit planul. În consecință, Rusia a luat pe cont propriu construcția podului. Înainte să înceapă construcția acestui pod, din Rusia se putea ajunge în Crimeea doar prin Ucraina, cu feribotul sau pe calea aerului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram