/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

A promis că poate influența procurorul. Un fost ofițer de investigații, pe banca acuzaților pentru estorcarea a zeci de mii de lei și euro

missing
16 mai 2018, ora 12:06

Potrivit procuraturii anticorupție, urmărirea penală s-a pornit în urma denunțului unui agent economic implicat.
În fapt, învinuitul, a extorcat și a primit, printr-un intermediar, suma de 50 000 lei, de la soția unui om de afaceri reținut într-un dosar de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari. În aceiași zi, învinuitul a extorcat și primit de la alți doi reținuți în cauza penală menționată, valută străină în sumă de 11 000 euro. În schimbul sumelor respective, ofițerul susţinea că îl va influența pe conducătorul grupului de urmărire penală format în cadrul cauzei penale, procuror în Procuratura mun. Chişinău, oficiul Ciocana, să-i elibereze din detenție pe oamenii de afaceri, fapt care s-a întâmplat în seara aceleiași zile.

În continuarea acțiunilor sale criminale, învinuitul, fiind membru al grupului de ofițeri de investigație format în cauza penală, după ce a asigurat escortarea a altor trei persoane reținute, și anume gestionarii firmei vizate în dosarul de evaziune fiscală, de la izolatorul de detenție la sediul Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Ciocana, a facilitat transmiterea de către unul din reținuți a sumei de 60.000 de euro destinate procurorilor pentru eliberarea acestora. Ulterior, ofițerul le-a sugerat acestora să nu denunțe acțiunile procurorilor, iar peste câteva zile și-a primit partea de 5000 de euro din partea procurorilor.

La moment, învinuitul se află în arest la domiciliu Acesta și-a recunoscut pe deplin vina, încheind cu procurorul un acord de recunoaștere a vinovăției, fapt ce a permis disjungerea cauzei din dosarul de bază și expedierea în instanța de judecată pentru examinare în procedură specială.

Conform materialelor cauzei, a fost aplicat sechestru pe suma de 25 000 lei și un autoturism aflat în proprietatea învinuitului.

Astfel, dacă acesta va fi găsit vinovat de către instanța de judecată, pentru trafic de influență, riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 4000 la 6000 u.c. sau cu închisoare de la 3 la 7 ani, și respectiv favorizarea infracțiunii – amendă în mărime de la 550 la 850 unităţi convenţionale sau cu închisoare de până la trei ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram