Dacă nu sunteți fanul emisiunilor de lungă durată, atunci „Altfel Spus” de la TV8 vi se potrivește perfect! Realizatorii acesteia își propun să abordeze, în doar 15 minute, cele mai discutate inițiative, lansate de guvernare.

Noua emisiune va fi moderată, pe rând, de cinci experți notorii din Republica Moldova, care vor încerca să analizeze complex, dar într-un limbaj accesibil, subiectele actuale cu care se laudă guvernanții și care, vrem sau nu, lasă urme asupra calității vieții populației.

La „Altfel spus”, Ștefan Gligor, Tatiana Savva, Veaceslav Negruța, Sergiu Tofilat și Nadejda Hriptievschi vor aborda probleme ce țin, în mare parte, de politici, finanțe, educație, infrastructură, justiție și drepturile omului.

„Înțelegem că astfel de teme sunt mai greu de “digerat”, de aceea am decis să combinăm textul cu multe elemente grafice. De exemplu, în prima emisiune, Ștefan Gligor, director de programe de la Centrul pentru Politici și Reforme, va discuta despre sistemul de vot mixt, care a aprins spiritele nu doar în societatea de la noi, dar și în structurile europene. Graficianul nostru a dinamizat analiza atât de bine, încât telespectatorului îi va fi mult mai ușor să ajungă la esență”, susține producătoarea emisiunii, Veronica Gherbovețchii.

„Altfel spus” este așteptată cu emoții și de experți, pentru unii dintre ei fiind o provocare în premieră. Tatiana Savva, care de mai bine de 5 ani face cercetări în domeniul economic la Expert Grup, spune că a acceptat să fie unul dintre moderatori deoarece la TV8 a găsit posibilitatea de a vorbi, fără cenzură, despre probleme actuale, iar faptul ca emisiunea are o durată mai scurtă este un atu. „Emisiunea îmi oferă libertatea de a ajunge la urechile oamenilor în doar 15 minute. Este și o platformă care îți permite să oferi o opinie, într-un limbaj mai simplu, despre probleme financiare sau de educație,” ne-a declarat experta.

Înțelege altfel inițiativele guvernanților, în fiecare zi de miercuri, de la 19 și 45 de minute. Emisiunea poate fi urmărită ONLINE și în RELUARE pe site-ul televiziunii.

Proiectul televizat apare cu suportul financiar al Ambasadei SUA în Republica Moldova.