/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/DOC/ Guvernul va plăti peste 63 de milioane de lei pentru statul de membru în 71 de organizații internaționale

missing
16 mai 2018, ora 16:16

Cea mai mare sumă de peste șapte milioane de lei este destinată Consiliului Europei, alte 4.9 milioane de lei vor merge la organizaţia Internaţională a Muncii. Peste patru milioane și 500 de mii de lei vor merge la Programul Naţiunilor Unite de Dezvoltare.

Potrivit notei informative a proiectului, se propune achitarea prioritară a cotelor de membru în anul 2018,
după cum urmează:
– organizaţii parlamentare — finanţarea cotelor de membru;
– organizaţii internaţionale — reieşind din strategia politică şi economică a statului, asistenţa financiară acordată de structurile internaţionale, nivelul de colaborare din partea gestionarului bugetar cu organizaţia respectivă, precum şi respectarea graficelor multianuale de restructurare a datoriilor (OMS, OIM);
– organizaţiile din cadrul CSI- finanţarea cotelor de membru în conformitate cu rezervele Republicii Moldova aplicate la Hotărîrea Consiliului Şefilor de Guverne, Şefilor de State al statelor-membre ale Comunităţii Statelor Independente privind (CSI) bugetul unic al organelor CSI, precum şi a Reprezentanţei Teleradiocompaniei Interstatale MIR din RM, finanţate din contul mijloacelor bugetare ale statelor-membre ale CSI pentru anul 2018.

În nota informativă a proiectului se spune că, onorarea angajamentelor financiare faţă de organismele internaţionale şi regionale la care Republica Moldova este parte, constituie un obiectiv important în procesul de promovare a politicii externe şi a imaginii pozitive a ţării ca partener credibil, precum și în valorificarea potenţialului de membru în cadrul structurilor internaţionale.

Mai jos găsiți lista organizațiilor și banii care alocați pentru fiecare instituție în parte:

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram