Postul TV8 continuă să reflecte echilibrat campania electorală, fără a favoriza sau defavoriza vreunul din candidații înscriși în campania pentru alegerile locale noi. Concluzia aparține Centrului pentru Jurnalism Independent și se regăsește în cel de-al treilea raport de monitorizare a zece posturi de televiziune.

„În marea majoritate a cazurilor, postul de televiziune TV 8 a reflectat obiectiv subiectele electorale, tonalitatea fiind neutră, faptele au fost separate de opinie şi nu au existat elemente care ar indica asupra simpatiei sau antipatiei postului faţă de un candidat sau altul”, se menționează în raportul CJI.

Monitorizarea arată că în știrile cu caracter electoral reporterii TV8 au avut un limbaj corect și neutru și nu au fost identificate manipulări prin imagini sau tertipuri de montaj. Mai mult decât atât, postul nostru de televiziune a asigurat pluralismul de opinie și diversitatea surselor.

Centrul pentru Jurnalism Independent își propune ca, prin aceste rapoarte, să informeze publicul cu privire la comportamentul mass-media în campania electorală și accesul concurenților electorali la mass-media.