Ca să impresioneze alegătorii în preajma alegerilor, candidații la fotoliul de primar recurg la gesturi nespecifice funcției. Silvia Radu, de exemplu, face pe gospodină. Postează fotografii pe pagina sa de Facebook în care vopsește niște căsuțe la o grădiniță și ajută la construcția unor terenuri de joacă.

După ce zilele trecute s-a plimbat călare pe cal și s-a lăudat cu asta pe Facebook, astăzi Silvia Radu a apărut alături de mai mulți muncitori care montau un teren de joacă într-o curte din sectorul Buiucani. În mesajul postat, ea spune că terenul este amenajat de un agent economic.

Ieri, ea a fost fotografiată alături de alți muncitori care vopseau căsuțele de la o grădiniță. Fotografiile sunt însoțite și de un mesaj în care Radu îi acuză pe unii politicieni de starea deplorabilă a grădinițelor din capitală.

Politicienii au privatizat grădinițele. Noi încercăm să le facem mai frumoase. În anii trecuți, politicieni iresponsabili au privatizat grădinițele. Nu le-a păsat de viitorul copiilor din Chișinău. Nimic nu a fost prea mult pentru politicienii din Consiliul local, a scris Silvia Radu fără a da vreun nume concret.

Tot ieri, ea s-a lăudat cu apariția pistelor pentru bicicliști la Valea Morilor. De parcă ar fi învins deja la alegeri, Radu a scris: „Sper să fie doar începutul, în timp să realizăm piste pentru bicicliști în tot orașul.”

Unii analiști politici au remarcat că Silvia Radu este promovata intens de holdingul mediatic controlat de PD. Oficial, această formațiune, care controlează momentan puterea în țară, nu are un candidat pentru funcția de primar de Chișinău.