/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

De câte ori a cerut Guvernul de la Chișinău acces la datele personale ale utilizatorilor Facebook

17 mai 2018, ora 07:57

Potrivit statisticii, Guvernul de la Chișinău a primit răspuns doar la opt cereri privind informații despre 12 conturi de Facebook, patru din aceste cereri privind informații despre cinci profile au fost făcute în 2014, respectiv doar 30% dintre aceste cereri fiind onorate de compania americană.

Foto: Facebook / Grigore Duca

Facebook poate pune la dispoziția guvernelor din întreaga lume informații sensibile privind utilizatorii rețelei, dar numai dacă sunt întrunite anumite condiții. De exemplu, Facebook aprobă cererile statelor numai dacă informațiile de pe conturile rețelei sociale fac referire la utilizatori cărora urmează să li se întrunească sau care au dosare penale, utilizatori suspectați de infracțiuni sau de fapte care ar putea pune în pericol siguranța națională.

„După cum am mai spus și în trecut, avem un proces riguros pentru fiecare cerere pe care o primim de la state, pentru a ne asigura că protejăm informațiile celor care ne folosesc serviciile. Fiecare cerere este analizată în detaliu și ne asigurăm că motivele juridice invocate sunt legitime, indiferent de țara de proveniență a cererii, și contestăm cererile care sunt prea vagi sau prea largi. Nu le oferim guvernelor portițe secrete sau acces direct la informațiile utilizatorilor. De asemenea, continuăm să căutăm metode de a colabora cu partenerii din industrie pentru a forța guvernele să vină cu o reformă a sistemului de supraveghere și să găsească o modalitate care să protejeze siguranța și securitatea cetățenilor, dar care să le respecte și drepturile și libertățile”, se arată în postarea de pe blogul oficial al companiei în care este anunțat raportul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram