Dumitru Calmîc, student la Universitatea Tehnică din Chișinău, s-a clasat pe primul loc, fiind menționat cu o cupă și o Diplomă de gradul I, la Campionatul european la POWERLIFTING-2018.

Dumitru a apărat culorile Moldovei în campionatul care s-a desfășurat în orașul englez Kings Lynn. În categoria de 67,5 kg juniori, sportivul la cele trei probe, genoflexiuni, împins din culcat și dezdoiri de spate, a ridicat în total 435 kg surclasând sportivi din Belgia, Anglia, Franța, Italia, Irlanda și alte țări.

„Mă antrenez de doi ani în proba sportivă Powerlifting versiunea WDFPF. În această perioadă, am participat la numeroase competiții republicane ocupând locuri de frunte. Dar acest campionat european a fost prima mea experiența internațională, iar victoria pe care am obținut-o este cea mai frumoasă performanță a mea”, a declarat sportivul potrivit site-ului universității.

Proba sportivă Powerlifting a apărut în anii ’50 ai secolului XX. Federația mondială a fost constituită în 1981, versiunea WDFPF a fost creata în 1988 ca o platformă internațională alternativă fără droguri – pentru a asigura o concurență loială la nivel mondial pentru powerlifterii care doresc să se antreneze și să concureze fără droguri de performanță, iar Federația de Triatlon Forță din RM activează din 2001. Sportivii ridică halterele din pozițiile squat, bench press și deadlift. Suma celor trei rezultate constituie greutatea ridicată raportată la greutatea sportivului.

Foto: utm.md

Foto: utm.md

Foto: utm.md

Foto: utm.md