La indicația lui Plahotniuc, Guvernul anunță că începe „lupta” cu polițiștii corupți

17 mai 2018, ora 08:16

Între acestea – efectuarea verificărilor inopinate ale angajaților și sancționarea acestora în caz de încălcare a exigențelor de integritate, implementarea managementului riscurilor de corupție, aplicarea în cadrul sistemelor informaționale a noilor cerințe de securitate pentru prevenirea riscurilor de denaturare a informațiilor, se menționează într-un comunicat remis de Guvern.

De asemenea, autoritățile susțin că vor fi organizate instruiri de profil pentru angajați și vor fi elaborate programe de studii în domeniul integrității pentru instituțiile de învățământ ale MAI. Mecanismul de angajare și promovare a funcționarilor pe bază de merit și de integritate profesională va fi eficientizat, va fi încurajată denunțarea manifestărilor de corupție și va fi asigurată protecția avertizărilor de integritate. Totodată, va fi examinată posibilitatea de a presta serviciile MAI prin intermediul ghișeelor unice și online.

De menționat că, pentru a gestiona eficient provocările privind corupţia, precum şi pentru constituirea unui sistem unitar şi coerent de asigurare a integrităţii instituţionale şi profesionale, în cadrul MAI a fost creat Serviciul protecţie internă și anticorupţie. Pe parcursul anului 2017, a fost perfecționat cadrul normativ în domeniu, a fost implementată supravegherea video a activităţii echipajelor poliției de patrulare şi a fost aprobat mecanismul de stimulare financiară a angajaţilor, în mărime de 25 la sută din suma amenzilor încasate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram