S-a dat drept reprezentantul unei companii care vinde ochelari de soare și i-a spus unei femei de 65 de ani că a câștigat, în urma unei loterii, un apartament cu trei odăi. Un tânăr de 17 ani din Chișinău, reținut pentru escrocherie.

Potrivit poliției, o femeie de 65 de ani, locuitoare a capitalei, s-a adresat cu o plângere declarând că ar fi fost înşelată de bani în sumă de 83 000 lei de către un necunoscut. Potrivit acesteia, individul s-a prezentat în calitate de reprezentant al unei companii ce vinde ochelari de soare şi i-ar fi spus că în urma unei loterii, doamna ar fi fost câştigătoarea unui apartament cu 3 odăi.

Ulterior, victima ar fi oferit escrocului bani în mai multe tranşe, în perioada de timp a lunilor ianuarie până în luna mai curent, banii fiindu-i solicitaţi pentru a intra în posesia apartamentului. Individul a fost reţinut în flagrant de către poliţişti când primea de la victimă o altă tranşă de bani în sumă de 600 euro.

Suspectul s-a dovedit a fi un tânăr în vârstă de 17 ani, domiciliat în capitală , care ar fi fost implicat anterior în mai multe cazuri de jaf și escrocherie.

Pe marginea acestui caz a fost inițiată o cauză penală pentru escrocherie, iar suspectul este cercetat în stare de libertate. Conform legislaţiei penale în vigoare acesta riscă să fie sancționat cu închisoare pentru un termen de până la 6 ani.