/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Două luni de arest preventiv pentru un jurnalist al agenţiei ruse Ria Novosti, acuzat de „înaltă trădare”

18 mai 2018, ora 07:16

Jurnalistul Kirilo Vişinski, care conform relatărilor din mass-media are dublă cetăţenie, rusă şi ucraineană, a fost reţinut la începutul săptămânii după ce autorităţile ucrainene au percheziţionat birourile din Ucraina ale Ria Novosti şi ale Russia Today (RT), o altă instituţie media rusă.

Potrivit Serviciului de Securitate al Ucrainei, care a efectuat percheziţiile, respectivele insitituţii media au fost „folosite de ţara agresoare în cadrul unui război informaţional hibrid împotriva Ucrainei”.

Percheziţiile s-au desfăşurat cu câteva ore înainte ca preşedintele rus Vladimir Putin să inaugureze podul de 19 kilometri care leagă Rusia de Peninsula Crimeea pe care a anexat-o. Redactorul-şef al RT, Margarita Simonyan, a descris pe Twitter aceste percheziţii drept o „răzbunare pentru podul Crimeei”.

În vârstă de 51 de ani, Kirilo Vişinski riscă până la 15 ani de închisoare. El a lucrat pentru media ucrainene înainte de a deveni în urmă cu câţiva ani corespondentul televiziunii publice ruse Rossia şi de a trece apoi la Ria Novosti.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram