/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

La Chişinău a fost fondată prima bursă de criptovalute din Moldova

missing
18 mai 2018, ora 14:34

La prima etapă, bursa moldovenească ce poartă numele de “Drachmae Market” va lucra cu opt perechi valutare (inclusiv leul moldovenesc, rubla rusească, dolarul american și euro), precum și cu zece criptomonede, inclusiv Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, DASH, Ethercoin, Ethereum, Monero, Nextcoin, ZOZO Coin și DTMI Token, acesta din urmă fiind disponibil pentru utilizatorii de schimb.

Bursa Drachmae Market a fost prezentată în cadrul conferinţei World Blockchain and Cryptocurrency Summit Chisinau şi a acceptat deja utilizatorii pentru o vreme.

Potrivit portalului cryptovest.com, platforma a fost creată sub supravegherea Digital & Distributed Technology Moldova, prima asociație de blockchain din Moldova, fondator figurând un specialist în domeniu – Lee Gibson Grant, iar în echipă de conducere apare şi cunoscutul afacerist moldovean Vladimir Russu, fondatorul şi conducătorul Accent Group,

Grant a obținut şi o scrisoare din partea Băncii Naționale a Moldovei, care ar permite Bursei efectuarea de operaţiuni bancare.

BNM explică în scrisoare că, în prezent, nu există un cadru legal pentru criptomonede, astfel bursa nu are nevoie de autorizație din partea acesteia. Cu toate acestea, având în vedere faptul că sunt implicați banii, Banca Națională cere operatorului de schimb să prezinte datele privind fluxul de numerar aferente operațiunilor societății și să respecte legea AML și CFT, scrie cryptovest.com.

Sursa citată mai spune că, banca centrală a recunoscut potențialul bursei pentru sistemul financiar și a afirmat că evaluează implementarea tehnologiei prin intermediul băncilor locale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram