Emisiunea „Business Insider” mai aproape de oameni. Autoarea emisiunii, Iolanta Mura, și-a dat întâlnire cu cei mai fideli telespectatori la un offline la care s-a discutat despre businessul viitorului - tehnologiile informaționale și meseriile care au putea să dispară în timpul apropiat.

Oaspeții „Business Insider” au făcut coadă la intrarea în sala de conferințe. În câteva clipe, toate locurile au fost ocupate.

„Cred că businessul în ziua de astăzi trebuie să plece urechea la tot ce înseamnă tehnologia tot ce este Know How, pentru a putea să se dezvolte”.

„De fapt, cel mai important este networking acestor evenimente, dar și acele mici notițe pot pe viitor să ne ajute în activitățile noastre de zi cu zi”.

„Viitorul urmează să vină așa că fiecare trebuie să fie interesat de acest domeniu”.

În cele din urmă, pe scenă și-a făcut apariția și gazda evenimentului, Iolanta Mura, om de afaceri și autorul proiectului „Business Insider”.

Invitații Iolantei Mura au fost oamenii de afaceri Ion Sturza fost premier și Veaceslav Cunev, expert în tehnologii informaționale, care au discutat despre businessul viitorului, despre dezvoltare tehnologică și, cel mai important, de ce antreprenorii trebuie să studieze tehnologiile de mâine.

„În următorii 5-10 ani, calculatorul să fie mai puternic propriu-zis decât creierul uman și atunci noi avem o problemă. Când calculatorul ne va întrece pe noi ca creierul uman în capacitatea sa de procesare”, a menționat Ion Sturza, om de afaceri.

Din această cauză, spun experții, zeci de meserii vor dispărea, iar dacă oamenii nu se vor conforma schimbărilor, dacă nu vor asimila tehnologiile, vor avea de suferit.

„Vă imaginați că sunteți admiși la Universitatea de Medicină cu unele idei, absolviți tot și intrați într-o realitate diferită și tot ce ați studiat nu este clar dacă merita să învățați, sau nu. Așa va fi fiecare 5-7 ani”, a declarat Veaceslav Cunev, om de afaceri.

Iar pentru a păși cu dreptul în viitor, experții recomandă tuturor să se dezvolte multidirecțional.

„Sunt capacități de care aveți nevoie indiferent de ce veți face, ele vă vor fi de folos. Spre exemplu să fiți multicultural – atunci când puteți lucra cu oamenii din diferite culturi, gestionarea proiectelor, lucrul în echipă, cunoașterea limbilor și tot așa mai departe”, a mai adăugat Cunev.

„Să nu dăm vina pe factorii geopolitici, pe alții și așa mai departe. Fiecare își construiește și are capacitatea și posibilitatea să-și construiască de sine stătător soarta, soarta familiei și copiilor. Atunci când vorbim despre responsabilitate și implicare socială e bulshit sincer vorbind. Trebuie să avem grijă în primul rând de noi”, a menționat și Ion Sturza.

Iolanta Mura spune că, prin emisiunea sa, dar și prin întâlnirile în afara emisiei TV8, vrea să educe financiar societatea din Moldova: „Sunt multe alte elemente din viața noastă de zi cu zi și de strategiile statului și așa mai departe, care țin nemijlocit de economie business și ar trebui să popularizăm acest subiect și să lăsăm oamenii să aleagă mai multe despre business, să participe nemijlocit și să înțeleagă cum se mișcă banii în societate”.

Emisiunea ”Business Insider” cu Iolanta Mura este difuzată în fiecare zi de marți, la ora 19:45, la TV8.