/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Alegeri Locale: Circa 2.000 de polițiști vor fi azi la datorie! În ce cazuri îi poți sesiza

20 mai 2018, ora 07:41

Poliţiştii sunt antrenați în ziua alegerilor atât la secțiile de votare, la locurile de depozitare a buletinelor de vot, cât și în zonele adiacente.

La nivel național polițiști vor fi în misiunile de protecție la secțiile de votare, pentru menținerea ordinii publice, prevenirea oricăror fapte antisociale și gestionarea posibilelor incidente cu caracter electoral, astfel, va fi acordată asistența necesară cu întreprinderea acțiunilor în limita competențelor atribuite, în scopul asigurării desfășurării în bune condiții a alegerilor.

Poliția recomandă cetățenilor să se comporte adecvat în timpul alegerilor, să evite consumul de alcool și implicarea în conflicte, indiferent de preferințe sau apartenență politică, să păstreze ordinea și curățenia în locurile publice și să solicite intervenția poliției la observarea oricăror abateri de la lege.

În context, IGP vine cu careva recomandări pentru cetățeni în vederea neadmiterii abaterilor de la legislație în ziua alegerilor :

– să nu intre în localul de votare cu arme de foc sau arme albe;
– să nu distrugă, deterioreze intenționat prin orice mod lista sau fișa electorală;
– să nu scoată din localul secției de votare buletinul de vot înmânat pentru votare;
– să nu refuze de a executa dispozițiile președintelui biroului electoral al secției de votare privind asigurarea ordinii în localul de votare și pe teritoriul aferent.

Cetățenii sunt îndemnați să sesizeze Poliția în următoarele cazuri:

– dacă vi s-a împiedicat exercitarea dreptului electoral;
– dacă vi s-a împiedicat accesul în localul de votare;
– dacă ați observat vreun caz de agitație electorală în ziua imediat anterioară zilei votării ori în ziua votării.

Sesizați orice încălcare a legii la 112/902 sau la cel mai apropiat sector, post de poliție, ori la membrii secțiilor de votare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram