Unul dintre alegători nu a putut să decidă pentru cine să își dea votul din cei 11 candidați înscriși în cursa electorală pentru șefia capitalei, așa că la votat pe Carol Schmidt, cel care a fost cel mai longeviv primar al Chișinăului.

Schmidt a fost la cârma capitalei din 1877 și până în 1903, cu o contribuție deosebită la modernizarea orașului, fiind considerat drept cel mai bun primar pe care l-a avut Chișinăul vreodată.

Carol Schmidt a fost unicul primar în cinstea căruia orășenii au cerut ca una dintre străzi să-i poarte numele, pe când încă se afla în viață. Se întâmpla în 1902, când se împlineau 25 de ani cu Schmidt în fruntea orașului.

Fotografierea buletinelor de vot este interzisă în ziua alegerilor, iar plasarea în spațiul public sau în rețelele de socializare a fotografiilor cu buletinul de vot cu aplicarea ștampilei nu este permisă. Totuși, legea nu prevede o sancțiune pentru această încălcare. Codul contravențional stabilește sancțiuni doar atunci când se scoate din localul secției de votare buletinul de vot.

Foto: chisinau.fail