Populația politic-activă se mobilizează pe rețelele de socializare, raportând posibile fraude și cazuri de încălcare a legislației electorale. Este vorba de transportarea organizată, cu autocarele și microbuzele, a alegătorilor la secțiile de votare. Alții își afișează buletinul cu opțiunea de vot pe Facebook, ceea ce constituie o încălcare.

Activistul Valeriu Pașa a raportat că un microbuz, chipurile, arendat pentru o nuntă, s-a oprit dimineață în fața unei secții de votare, iar pasagerii mergeau pe rând și votau. Ulterior, o persoană care însoțea șoferul a fost auzit primind indicații de a se îndrepta spre o altă secție de votare: „Iată, doi băietani s-au întors deja și urcă în microbuz, care chipurile îi venit la nuntă. Iată tinerii, revin. Și urcă în secție”.

Un alt cetățean a postat un filmuleț însoțit de un comentariu în care menționează că un microbuz „culege” alegătorii de pe drum după ce au votat în localitatea Sângera: „Acela deja a dus oameni. Aduc oamenii uniți și „drujna” la vot”.

Și Curaj.TV a surprins un autobuz suspect, parcat lângă Secția de votare din apropierea unor cămine ale Universității de Medicină. Șoferul a spus, vădit incomodat, că este vorba de o excursie.

Contrar amendamentelor operate la legislație, și la aceste alegeri au apărut, pe rețelele de socializare, buletine de vot cu opțiunea de vot afișată.