/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Mobilizare contra neregulilor. Au fost cazuri de transportare organizată a alegătorilor

missing
20 mai 2018, ora 18:56

Activistul Valeriu Pașa a raportat că un microbuz, chipurile, arendat pentru o nuntă, s-a oprit dimineață în fața unei secții de votare, iar pasagerii mergeau pe rând și votau. Ulterior, o persoană care însoțea șoferul a fost auzit primind indicații de a se îndrepta spre o altă secție de votare: „Iată, doi băietani s-au întors deja și urcă în microbuz, care chipurile îi venit la nuntă. Iată tinerii, revin. Și urcă în secție”.

Un alt cetățean a postat un filmuleț însoțit de un comentariu în care menționează că un microbuz „culege” alegătorii de pe drum după ce au votat în localitatea Sângera: „Acela deja a dus oameni. Aduc oamenii uniți și „drujna” la vot”.

Și Curaj.TV a surprins un autobuz suspect, parcat lângă Secția de votare din apropierea unor cămine ale Universității de Medicină. Șoferul a spus, vădit incomodat, că este vorba de o excursie.

Contrar amendamentelor operate la legislație, și la aceste alegeri au apărut, pe rețelele de socializare, buletine de vot cu opțiunea de vot afișată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram