Mai mulți alegători continuă să fie aduși organizat la secțiile de votare, sunt fotografiate buletinele de vot, iar în listele electorale, în diferite locații, apar înscriși indivizi care nu au nici o legătură cu adresa la care chipurile și-ar avea domiciliul. Misiunea de monitorizare a alegerilor „Promo-LEX” a raportat noi încălcări.

Presupușii observatori neautorizați care se aflau dimineața la secția de vot din localitatea Jora de Mijloc, încă nu au părăsit incinta, în ciuda somațiilor polițiștilor.

„Acum ei se prezintă drept jurnaliști, dar stau la imediata intrare în secția de votare și încearcă să fotografieze, să filmeze tot procesul, cine, ce alegători intră în secția de votare”, susține Pavel Postică, director de program „Promo-LEX”.

Observatorii Promo-LEX au mai raportat că automobilul care transporta organizat alegători spre secția de vot tot din Jora de Mijloc, a fost înlocuit cu un microbuz, cu însemnele unui anumit candidat: „Este vorba iarăși de secția de votare 40, localitatea Jora de Mijloc, este vorba de implicarea unui microbuz”.

De asemenea, s-au înregistrat 14 cazuri în care buletinele de vot au fost fotografiate, iar la o secție de vot din Chișinău au fost raportat 15 persoane străine înscrise la domiciliul unui alegător.