Președintele Igor Dodon, prim-ministrul Pavel Filip, dar și fostul primar de Chișinău Dorin Chirtoacă au mers și ei să-și exercite dreptul la vot. Aceștia s-au arătat îngrijorați de situația în care se află Chișinăul, dar au convingerea că aceste alegeri pot fi o salvare pentru capitală.

Fostul primar de Chișinău, Dorin Chirtoacă, a venit la secția de votare singur. El a spus că a votat pentru corectitudine în managementul orașului.

„Pentru o relație corectă a primarului cu alegătorii săi. Zece ani m-au ales în funcția de primar. Nu era corect să-i las pe alții să ocupe abuziv primăria. Pentru a pune capăt uzurpării și pentru a continua dezvoltarea europeană a Chișinăului. Pentru asta am venit astăzi aici și pentru asta am votat”, a menționat Dorin Chirtoacă, ex-primar de Chișinău.

La rândul său, premierul Pavel Filip a spus că a ales un candidat care nu va folosi alegerile locale ca trambulină spre parlamentarele din toamnă.

„Mă îngrijorează ceea ce se va întâmpla cu capitala în continuare. Cu siguranță am votat pentru un primar care să vină să muncească la primărie, cunoaștem cu toții problemele cu care se confruntă chișinăuienii și nicidecum să folosească alegerile locale drept trambulină pentru cele din toamnă”, a declarat Pavel Filip.

Cu un îndemn de a ieși la vot a venit și lidera PAS, Maia Sandu. Aceasta a spus că a ales un primar care să reprezinte interesele locuitorilor Chișinăului.

„Am votat pentru un om care să vorbească în interesul nostru al tuturor locuitorilor municipiului Chișinău, împotriva corupției și împotriva unui regim autoritar. Și vreau să-i îndemn pe toți locuitorii capitalei, suburbiilor, să meargă la vot pentru că este dreptul, dar și obligația noastră. Dacă nu vom merge acum la vot, mai târziu s-ar putea să fim lipsiți de acest drept”, a spus Maia Sandu, lidera PAS.

Șeful Parlamentului, Andrian Candu, a spus că a votat pentru un candidat care se va îngriji de aspectul orașului.

„Vrem orașul Chișinău care, cu regret, a degradat în ultimii ani, să revină la faima sa frumoasă și imaginea frumoasă de un oraș european, un oraș verde și un oraș în care locuitorii chiar să se bucure”, susține Andrian Candu, președintele Parlamentului.

Igor Dodon a venit la secția de votare de mână cu soția sa.

„Eu am votat pentru …politicieni nu se poate? Am votat pentru un primar care, sunt convins că face față acelor provocări care sunt în municipiul Chișinău. Pentru un primar care, comparativ cu alți candidați, în opinia mea, este cel mai bun”, a declarat și președintele Igor Dodon.

Președinta Partidului Socialiștilor a venit, ca de obicei, însoțită de soț. Ea a spus că a votat pentru un primar „gospodar” care să se ocupe de „gospodăria” Chișinăului.

„Am votat pentru o persoană, care a măsurat tot Chișinăul, cu propriile picioare, și-a luat picioarele în mâini și a vorbit în această campanie electorală cu toți cetățenii de-a rândul”, a menționat Zinaida Greceanîi, lider PSRM.