/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

/VIDEO/ Vor drumuri și o farmacie. Locuitorii din comuna Jora de Mijloc își aleg primarul

20 mai 2018, ora 16:19

Sătenii din Jora de Mijloc s-au prezentat la secția de vot încă de la primele ore ale dimineții. Vor ca noul primar să-i scape de un șir de probleme.

„Să ne facă drumul de la Jora de Mijloc până în Susleni, să ne facă farmacie ca să nu ne ducem la Orhei”.

„Ne confruntăm cu liderii ca să înregistreze copiii care lucrează la ei, iaca ce. Să le dea ca să primească și ei când vor fi la pensie, să-i înregistreze”.

„Pentru tineret să fie mai bine, să nu se ducă peste hotare, să stea pe loc, atâta”.

„Să avem omul nostru care să ne conducă, să fie stăpân să avem cui ne adresa cu toate întrebările”.

„Să avem frumusețea satului, să nu fim așa săraci să fim în rând cu lumea, mai deștepți nu să stăm numai îngropați”.

În timp ce unii susțin că au făcut alegerea fără a fi influențați, alții spun că au fost vizitați, înainte de alegeri, de persoane care încercau să-i convingă să-și dea votul pentru un candidat anume.

„A fost, eu nu știu cum o cheamă dacă sunt străine, dar au fost. – Și ce v-au spus? – Ei, ne-a spus ceva bun, ce am să spun chiar tot? Ne-a spus de bine”.

„Două femei, dar eu nu știu cum le cheamă. Ele au spus pentru cine să votați”.

Oamenii au avut cuvinte de laudă pentru fostul primar, decedat anul trecut, și speră că viitorul să conducă satul la fel de bine: „A fost om de omenie și a ajutat pe cine a putut, din banii primăriei a ajutat și pe cei care au avut operații și cu medicamente”.

În comuna Jora de Mijloc, s-au înscris în cursa electorală trei candidați: Lucia Terenti din partea Partidului Democrat, Marina Tauber, de la Partidul Politic “ȘOR” și Serghei Morozan, înaintat de socialiști.

Reporter: Carolina Russu
Imagine: Vlad Coroban

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram