/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

/VIDEO/ Vor un om care să le redea speranța. Alegătorii vor o schimbare „indiferent cine va fi ales”

20 mai 2018, ora 16:30

Alegătorii cu care am reușit să discutăm spun că vor o altă față a orașului, vor în fruntea capitalei un om care să-i facă să creadă că încă nu e totul pierdut.

„Un oraș european, un oraș civilizat, un oraș cu drumuri bune, cu școli, cu grădinițe cu locuri de muncă. Și tot cei bine pentru popor, nu?”

„Strada asta la noi, Pelivan, așa mașini, așa transport nu putem copiii să vină la școală. Să facă ordine, da, să fie”.

„Pentru schimbări spre bine. De 27 de ani multe am văzut, dar puțin bine. Din acest motiv sperăm – omul trăiește cu speranța. Ca orașul să se schimbe la față. Să fie mai frumos. Să fie reparate nu doar drumurile, dar și trotuarele. Să-i pese de nevoile oamenilor, să fie locuri pentru odihna oamenilor”.

Alții spun că noul primar va trebui să le îmbunătățească nivelul de trai.

„Tot să se schimbe că deja sunt la pensie și nu am mai văzut schimbări. Drumurile și locuri de muncă la oameni să dea. Și locuri pentru copii să facă că ei stadioanele le închid și copiii nu au unde se juca”.

„Ce să se schimbe? Noi pensionarii trăim greu. Am lucrat pedagog o viață și am 1300 pensie. Să se schimbe viața oamenilor, poporului”.

„Ca pensia să fie mai mare, ce putem să vrem noi, bătrânii de 90 de ani. Soțul meu vrea același lucru”.

„Ca să fie ordine în oraș din cauza că orașul a devenit așa încât îți este frică să intri. Cu mașina nu poți să intri, pe jos nu ai pe unde merge. Trebuie să fie un stăpân, atât”.

Alții au venit la vot pentru că au auzit că primarul le poate face viața mai ușoară.

„Vreau să am o bucățică de pâine să mă încălzesc și să trăiesc o viață liniștită până ce, câți ani mi-a mai rămas”.

„Vrem grădinițele să lucreze vara, să avem, să se ducă copilul la grădiniță să nu am probleme”.

„Schimbări noi, o viață mai bună, și pensii, salarii mai mari ca să ridice. Drumurile să fie reparate, grădinițe, terenuri de joacă mai multe pentru copii”.

În total, în Chișinău, sunt înregistrați 632 de mii de alegători.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram