Un avocat din Cahul, căruia îi este incriminată săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, va apărea pe banca acuzațiilor. Mai exact, acesta a fost prins în flagrant pe 4 aprilie în timp ce primea 1.000 de euro mită de la soțul unei inculpate.

Apărătorul a pretins și primit banii sub pretextul că poate determina procurorii de caz să nu atace hotărârea instanței de fond, cu privire la achitarea soţiei declarantului, dar şi decizia de condamnare cu suspendare condiționată, emisă în privința denunțătorului.

Anterior, avocatul ar fi primit 2.000 de euro de la cei doi soți cercetați penal pentru cultivarea plantelor ce conțin droguri, astfel încât, cauza penală de învinuire să nu fie expediată în judecată.

Inculpatul și-a recunoscut vina, iar dacă acesta va fi găsit vinovat de trafic de influență, el riscă până la 6 ani de închisoare sau amendă de până la 200.000 de lei.

De menționat este faptul că, avocatul este figurant și pe un alt dosar penal, în care este învinuit de escrocherie şi fals în acte publice, fiind reținut acum câteva zile de către procurorii anticorupție și ofițerii CNA Direcția Sud și plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Acestuia îi este incriminată punerea în aplicare a unei scheme de deposedare de apartamente a unor locuitori din Cahul, în complicitate cu alte personae.