/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Va începe a doua zi după alegeri. Compania ce a făcut parcări, se bagă în canalizarea din Chișinău

missing
21 mai 2018, ora 09:10

Unde vor fi efectuate lucrările

Astfel, începând cu ziua de luni, 21 mai 2018, vor demara lucrările în paralel la primele două secțiuni. Prima secţiune cuprinde reabilitarea colectorului menajer-fecaloid din strada Sfatul Țării, în perimetrul străzilor Alexandru cel Bun și Sf. Andrei și la intersecția străzilor I. Doncev și I. Pruncul.

Cea de-a doua secţiune ce urmează a fi reabilitată cuprinde înlocuirea colectorului din strada Sfatul Țării, în perimetrul străzilor Anton Corobceanu și București.

Pe 6 iunie, vor începe lucrările de reabilitare a colectorului menajer-fecaloid din strada București, în perimetrul străzilor A. Pușkin și Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni. În consecinţă pe o serie de străzi va fi suspendată circulaţia.

Cine a câştigat contractul

Potrivit Apă-Canal, contractul pentru reabilitarea a circa şapte kilometri de rețele de canalizare în valoare de peste un milion de euro, “va fi executat de către compania locală „Comalion LCA” SRL, oferta căreia a fost desemnată câştigătoare ca urmare a licitaţiei internaționale”.

Această companie ce este abonată la achiziţii publice, doar anul trceut a câştigat licitaţii de peste 80 de milioane lei, incluisv în Chişinău, până în 2016 a avut denumirea de Lucet-Comerț SRL. Ea are un singur asociat, Ludmila Cecetova, care mai deține un restaurant în Chișinău și alte firme.

O anchetă realizată de portalul anticorupție arată că firma a a executat în 2015 lucrări de amenajare a mai multor curți din Chișinău și crearea câtorva mii de locuri de parcare, care au costat 53,3 milioane de lei, sumă considerată nejustificat de mare de către experți. În plus, contractul de achiziții a acestor lucrări ar fi fost încheiat cu unele încălcări de procedură.

Ludmila Cecetova mai figurează și într-un raport anticorupție al Centrului Național Anticorupție, cu privire la trecerea dintr-un domeniu în altul şi schimbul unor terenuri din Chişinău.

De notat că implementarea acestui contract face parte din cadrul Programului de Dezvoltare a Serviciilor de Alimentare cu Apă din municipiul Chişinău în valoare totală de circa 61,8 milioane euro, finanţat din sursele creditelor contractate de Apă-Canal Chişinău de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi a grantului investiţional acordat de către Uniunea Europeană, prin Facilitatea de Investiţii pentru Vecinătate (FIV UE).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram