/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Cum comentează experții prezența scăzută la vot: Prea multă lume a început să creadă că votul lor nu contează

missing
21 mai 2018, ora 16:15

„E pentru prima dată în deceniu când avem doar 35.5%. Am avut în 2011 o participare la alegeri de 59.88%, în 2015 – 48 și ceva și azi avem 35.5%. Avem o scădere de practic două ori. Avem o participare foarte joasă”, susține Ștefan Gligor, director de programe CPR.

Andrei Popov, președinte al Institutului pentru Inițiative Strategice susține că cetățenii nu s-au prezentat la vot pentru că aceștia nu au fost motivați: „Cele mai importante televiziuni din Republica Moldova, din holdingul controlat de liderul PDM, nu au reflectat campania și nu au contribuit la suspans. Acestui fapt putem să îi atribuim minus câteva procente. În același timp lehamitea începe să domnească în societate, precum și pierderea speranței că schimbarea poate veni în rezultatul alegerilor, sentiment prezent mai ales în electoratul tânăr și cel de centru-dreapta. Prea multă lume a început să creadă că în Republica Moldova nu există politică și votul lor nu contează, pentru că există aranjamente din culise”.

„Cred că față de ce li s-a oferit în politică, totuși au votat, așa puțin cât au votat. E un mesaj pentru politicieni că dacă vor fi un pic mai pozitivi și vor oferi mai mult, e posibil chiar să câștige”, a adăugat Sorin Ioniță, președintele Expert Forum, România, observator la alegeri

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram