Candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de primar general al Chișinăului, Ion Ceban, i-a propus contracandidatul său din turul doi, liderul Partidului Politic Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, dezbateri publice zilnice, începând de marţi, 22 mai, şi până pe 1 iunie. Acestea urma să abordeze subiecte de interes public pentru chișinăuieni. Propunerea însă a fost refuzată de Năstase, care a declarat că va participa doar la dezbaterile organizate în conformitate de legislația în vigoare.

„Îi propun o foaie de parcurs până pe data de trei iunie, începând cu ziua de marți, să avem în fiecare zi dezbateri publice pe fiecare subiect de importanță majora pentru municipalitate – gospodăria comunal locativă, transport, drumuri, spații verzi și multe, multe altele. Să nu ne limităm în cadrul dezbaterilor la cele 10 și 5 minute, unde mai apar întrebări și de altă natură. Dacă este nevoie să discutăm 1 oră, 1,5 sau 2 ore în care să ne prezentăm programele și să demonstrăm că avem soluții clare pe fiecare componentă. Reiterez, de marți, în fiecare zi, sunt gata într-un loc public, cu invitarea tuturor jurnaliștilor, să discutăm și să dezbatem până la cel mai mic detaliu subiectele legate de administrarea municipalității. Și sunt sigur că, acest lucru este benefic pentru locuitorii Capitalei ca să cunoască cât mai îndeaproape programele candidaților. Să lăsăm la o parte geopoliticul și politicul – că nu e despre asta în Chișinău. Să discutăm despre canalizare, drumuri, apeduct, acoperișuri, blocuri, curte, plan urbanist și tot așa mai departe”, a menționat socialistul în invitația sa.

Năstase însă este de părerea că Ceban merge pe o pistă. „Eu voi continua să comunic cu oamenii. Întâi de toate, prin contactul direct, mergând la ei, printre blocurile de locuit din cartierele Chișinăului, fie în suburbii.
Voi continua să comunic și cu cei care astăzi constituie Consiliul municipal. Voi continua să particip și la dezbaterile electorale organizate în conformitate cu legislația noastră, aprobate de autoritățile abilitate în acest sens. Noi avem agenda noastră, iar ea corespunde intru totul cu prioritățile oamenilor”, a declarat candidatul PPDA în cadrul unui briefing.

Reamintim că, după procesarea a 100% din procesele-verbale, Ion Ceban a acumulat 40,98% din voturile alegătorilor, iar Andrei Năstase, 32,12%.