/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ RISE, despre funcțiile secrete ale Silviei Radu: Director de firmă în Marea Britanie, în timp ce ocupa funcția de primar

missing
21 mai 2018, ora 11:10

Potrivit legii, funcționarul public nu poate să desfășoare activitate de întreprinzător, cu excepția calității de fondator al societăților comerciale. Mai mult, funcționarul are la dispoziție o lună de zile ca să rezolve situațiile de incompatibilitate, iar dacă nu o face – urmează să fie destituit din funcție. Lucru care însă nu s-a întâmplat în cazul Silviei Radu.

În declarația de avere și interese personale pentru anul 2017, Silvia Radu a declarat capitalul social pe care îl deține în cadrul celor două firme britanice, dar a ascuns faptul că ocupa oficial și fotoliul de director.

Prima companie – Gate for Capital Limited – a fost creată în 2015. Radu deține 50 la sută din capitalul social al firmei. Potrivit Registrului companiilor din Marea Britanie, Silvia Radu deține funcția de director de la fondarea firmei și până în prezent.

E adevărat că, după ce a devenit primar interimar de Chișinău, firma britanică s-a ales și cu cel de-al doilea director – Vergiliu Radu, soțul funcționarei.

Cu toate acestea, edilul interimar de atunci nu a renunțat la funcția de director, aceasta fiind valabilă până în prezent. Mai mult, Radu continuă să dețină controlul efectiv al companiei, potrivit registrului britanic.

CIS Logistic este cea de-a doua companie britanică pe care Silvia Radu a administrat-o oficial în perioada în care administra și Primăria Chișinău. Radu este și singurul fondator al firmei. Aceasta a devenit director în august 2017 și a deținut funcția până în ianuarie 2018, când compania a fost lichidată.

Citește continuarea pe RISE Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram