Una dintre cele trei supravieţuitoare ale accidentului de avion care a avut loc vineri la Havana a murit luni la spital, au anunţat autorităţile, bilanţul catastrofei aeriene ajungând la 111 morţi, fiind cea mai mare tragedie de acest fel din Cuba din ultimii aproape 30 de ani, relatează Agerpres.

Tânăra femeie de 23 de ani „se afla într-o stare extrem de critică pentru care nu s-a mai putut face nimic”, în ciuda eforturilor medicilor, a precizat Ministerul Sănătăţii. Celelalte două supravieţuitoare se află în continuare internate în spital într-o stare gravă.

Cele trei femei s-au numărat printre cele 113 persoane de la bordul avionului Boeing 737-200 care s-a prăbuşit vineri într-o zonă cu culturi agricole la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul internaţional Jose Marti din Havana.

Sâmbătă, un fost pilot al companiei a denunţat în presa mexicană deficienţe în întreţinerea aparatelor de zbor.

Havana a anunţat deja că una din cutiile negre a fost găsită în „stare bună„. Până acum, numai 36 de victime au fost identificate oficial, iar unele dintre ele au fost deja înmormântate.

În total, în accident au murit 100 de cubanezi – între care cinci copii -, cei şase membri mexicani ai echipajului, trei turişti străini – o mexicană şi un cuplu argentinian -, precum şi doi rezidenţi din Sahara Occidentală, „probabil” studenţi, conform presei de stat.