/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Afganistan: Cel puțin cinci persoane au murit în timp ce poliția încerca să dezamorseze o camionetă-capcană

22 mai 2018, ora 14:38

„Cinci persoane au fost ucise, printre care doi poliţişti şi doi membri ai serviciului de informaţii afgan, şi 33 au fost rănite”, fiind vorba în majoritate de trecători, a declarat pentru France Presse un responsabil al spitalului Mirwais din Kandahar.

Explozia a avut loc în jurul prânzului în centrul oraşului. Nicio grupare nu a revendicat până acum tentativa de atentat.

Şeful poliţiei locale, Mohammad Qasim Azad, a relatat că „forţele de securitate au urmărit din cursul dimineţii un vehicul ce putea fi folosit ca maşină-capcană, descoperind o camionetă plină cu explozivi, parcată lângă o staţie de autobuz”.

„Vehiculul a explodat în timp ce poliţiştii încercau să-l dezamorseze”, a adăugat el.

Conform purtătorului de cuvânt al guvernatorului provinciei, în apropierea locului exploziei a fost descoperit un container mare plin cu explozivi, lansatoare de rachete, veste explozive şi muniţii: „Teroriştii intenţionau să comită un atentat de mari proporţii spre sfârşitul Ramadanului, când oraşul este plin de oameni”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram