Cel puţin patru poliţişti şi un civil au fost ucişi şi mai mult de 30 de persoane au fost rănite marţi la Kandahar, în sudul Afganistanului, în explozia unei camionete-capcană pe care forţele de ordine încercau s-o dezamorseze, transmite Agerpres.

„Cinci persoane au fost ucise, printre care doi poliţişti şi doi membri ai serviciului de informaţii afgan, şi 33 au fost rănite”, fiind vorba în majoritate de trecători, a declarat pentru France Presse un responsabil al spitalului Mirwais din Kandahar.

Explozia a avut loc în jurul prânzului în centrul oraşului. Nicio grupare nu a revendicat până acum tentativa de atentat.

Şeful poliţiei locale, Mohammad Qasim Azad, a relatat că „forţele de securitate au urmărit din cursul dimineţii un vehicul ce putea fi folosit ca maşină-capcană, descoperind o camionetă plină cu explozivi, parcată lângă o staţie de autobuz”.

„Vehiculul a explodat în timp ce poliţiştii încercau să-l dezamorseze”, a adăugat el.

Conform purtătorului de cuvânt al guvernatorului provinciei, în apropierea locului exploziei a fost descoperit un container mare plin cu explozivi, lansatoare de rachete, veste explozive şi muniţii: „Teroriştii intenţionau să comită un atentat de mari proporţii spre sfârşitul Ramadanului, când oraşul este plin de oameni”.