Democrații consideră mizerabile înregistrările care apar în ultima vreme în spațiul public. Întrebat dacă presupusa înregistrare audio cu democratul Constantin Botnari este adevărată, vicepreședintele PDM a evitat să răspundă direct la întrebare, menționând că partidul nu se lasă atras în speculații.

„Credem că e înjositor pentru toată lumea și e batjocoritor pentru cei care folosesc astfel de tipuri de instrumente. Credem că cetățenii sunt înțelepți și nu se vor lăsa prinși în momeala acestor jocuri. Este probabil irațional să discutăm dacă astfel de înregistrări ar fi valabile sau o făcătură. Știm cum aceste lucruri pot fi jonglate. Haideți să fim maturi”, a menționat Vladimir Cebotari, vicepreședinte PDM.

Menționăm că Postul de televiziune Jurnal TV a difuzat o presupusă înregistrare audio în care Constantin Botnari, susține că Igor Dodon nu era concurent pentru PD la prezidențialele din 2016. Asta în condițiile în care liderul partidului își anunțase oficial sprijinul pentru Maia Sandu. Înregistrarea audio deconspiră un presupus aranjament prin care democrații l-ar fi ajutat pe Dodon să ajungă președinte, dar și un alt aranjament prin care democrații ar urmări anihilarea PPDA și PAS și ocuparea eșichierului politic de dreapta.

„Cu Maia Sandu, cu Năstase să faci coaliție – asta-i sfârșitul. Dar dacă nu-s ei, în doi ani de zile noi ne ducem pe dreapta, ocupăm toată dreapta. Dodon, lasă. Dodon nu ne e concurent nouă, el nu ne ia niciun vot de-al nostru. Noi acum îi dăm că suntem nevoiți. În doi ani de zile noi îi luăm totul. Și Dodon nu o să fie așa cum zic, iată, rușii… Drept e că noi i-am speriat cu Dodon. Da, … asta e politica, tu nu înțelegi?”

Constantin Botnari este secretar general al PD. Este una din persoanele de încredere ale liderului PD, Vlad Plahotniuc.