Un elev din Republica Moldova a obținut locul II în cadrul concursului internațional de Științe și Inginerie „Intel ISEF”, care a avut loc în SUA. Este vorba de Chirița Sandu, elev la Liceul Tehnologic Resurse Educaţionale și Training Tehnologic „B. Z. Herţli” din Chișinău.

Tânărul a primit anul trecut Premiul special, iar acum s-a învrednicit de locul doi la concursul la care au participat peste 1750 de elevi din circa 80 de țări ale lumii, inclusiv din toate statele SUA. Proiectul lui Chirița a fost intitulat: „A Novel Approach to Call Quality Assessment Using Sequential Neural Networks”.

„Intel ISEF” este una dintre cele mai grandioase și prestigioase competiții internaționale de științe pentru elevii din învățământul general, unde au fost prezentate aproximativ 1500 de proiecte de cercetare.

Menționăm că, din partea Republicii Moldova la acest concurs au mai participat elevii Mitioglo Artemie și Mitioglo Vladislav, de la Liceul Teoretic „Orizont”, mun. Chişinău, careu au participat cu proiectul „Combating air polution with the help of nanotechnology”.

Foto: edu.gov.md

Foto: edu.gov.md