/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Furnizorii de servicii Internet vor fi obligați să ofere aplicații care protejează copiii de conținutul negativ

missing
23 mai 2018, ora 15:38

Potrivit unui studiu realizat de Centrul de Investigaţii şi Consultanţă „SocioPolis”, principalele probleme în spațiul online se referă la spargerea contului pe reţele de socializare – fiecare al cincilea copil cu vârsta între 12-15 ani s-a ciocnit cu asemenea cazuri, blocarea pe grupuri din reţelele de socializare – 18,6% dintre copii, accesarea involuntară sau vizionarea imaginilor cu caracter sexual – 16,3% din copii.

Printre acţiunile riscante ale adolescenţilor pe internet este şi faptul că o treime dintre copii îşi caută prieteni în mediul online. 30 la sută fac cumpărături în magazinele virtuale, iar 13% procură jocuri online. Mulți dintre copiii nu cunosc despre riscurile din spațiul virtual.

În prezent, unii furnizori de servicii Internet din țara noastră asigură deja, la solicitarea abonaților, accesul la aplicaţii care protejează copiii în spațiul online. Aplicaţiile date protejează copiii de la paginile
web cu un conţinut inadecvat, asigură accesul doar la pagini sigure.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram