Noua persoane care se aflau într-un microbuz înmatriculat în România au murit în urma unui accident rutier în Ungaria. Ministerul de Externe din România precizează că patru morți sunt români, existând indicii că și restul victimelor ar fi tot cetățeni români. Victimele sunt şapte bărbaţi şi două femei. Procedura de identificare este în curs de desfășurare. Din primele informaţii rezultă că victimele erau din satul Deaj, comuna Mica, judeţul Mureş, şi se întorceau acasă din Slovenia, scrie Hotnews.ro.

Potrivit unei înregistrări apărute pe reţelele de socializare., se pare că șoferul microbuzului transmitea live pe Facebook in momentul accidentului. Potrivit unei înregistrări care a apărut pe reţelele de socializare şi care ar fi făcută de o persoană care a urmărit pe telefonul mobil transmisia live a şoferului microbuzului, acesta s-a filmat în timp ce se afla la volan. Conducătorul auto se uită pe telefonul mobil de mai multe ori, iar în spatele lui, se văd câţiva dintre pasagerii microbuzului.

La un moment dat, şoferul intră pe contrasens şi nu pare să vadă că din faţă vine un camion, iar pe finalul înregistrării, se observă momentul impactului dintre microbuz şi camion.

„Din datele obținute de către echipa consulară mobilă rezultă că microbuzul s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depășire și a intrat în coliziune frontală într-un camion care se deplasa pe contrasens. Accidentul a avut loc pe drumul național 4 din Ungaria, la aproximativ 60 km de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România”, arată un comunicat al MAE de la București.