Păcălit pe un site de anunțuri. În această situație s-a trezit un bărbat din Cantemir care a fost înșelat de bani de către un necunoscut, sub pretextul importării unui automobil. Potrivit lui, anunțul cu privire la importul automobilului l-ar fi găsit online.

În cadrul acțiunilor de investigații, poliția a identificat şi reţinut individul, care s-a dovedit a fi locuitor al capitalei, în vârstă de 43 de ani.

Poliția a constatat că escrocul ar fi însușit de la victimă suma de 4.000 euro, în calitate de avans, întocmind şi o recipisă în care individul s-ar fi obligat ca în termen de 20 de zile să importe automobilul de model „Toyota Prius” de peste hotare, după care ar fi dispărut.

Pe marginea acestui caz a fost inițiată o cauză penală pentru escrocherie iar bănuitul riscă să fie sancționat cu amendă sau cu închisoare de la 2 la 6 ani.

Este de menționat că individul, anterior judecat pentru infracțiuni similare, mai este suspectat în alte 13 episoade de escrocherie, unde ar fi acționat după aceeaşi schemă.