Monica Babuc a scăpat de audierile în Parlament, asta după ce majoritatea deputaților nu au susținut propunerea liberalilor de a o audia în legătură cu proiectul de introducere obligatorie a uniformelor școlare.

„Menționez că consultările publice organizate de Ministerul Educației nu au ținut cont și de costurile și bugetul părinților, fapt ce a dus la dezbateri între părinți. Prețul include cheltuieli cu mult peste 2-3 mii de lei, ori acest preț este prea mare în raport cu salariul minim din Republica Moldova. Această reformă e pentru business sau pentru oameni? Cât ne va costa, ce se întâmplă dacă părinții refuză?”, a menționat Alina Zotea.

Liberalii au vrut ca Babuc să precizeze și dacă elevii din familiile social-vulnerabile vor beneficia și de indemnizații sau burse în cazul introducerii obligatorii a uniformelor școlare.

Menționă că, uniformele școlare, deși încă nu este clar cum și când vor fi introduse, provoacă dezbateri aprinse printre părinți. Aceștia se tem să nu fie impuși să procure seturile de la anumiți agenți economici, care, la rândul lor, să ceară un preț usturător. Mai multe detalii puteți citi AICI.