Fracțiunea PSRM din Parlament a cerut audierea ministrului de Interne, Alexandru Jizdan, în legătură cu acțiunile întreprinde de forțele de ordine în cadrul contramanifestațiilor organizate de un grup de enoriași împotriva marșului LGBT, care a avut loc la Chișinău pe 19 mai. Propunerea nu a fost însă susținută de majoritatea deputaților

„Am fost surprinși neplăcut de acțiunile poliției, care în opinia noastră sunt absolut neadecvate, precum și aplicarea nerezonabilă a surselor speciale, gaze, bastoane, față de contramanifestanți, care și-au expus poziția pașnic. Solicităm să fie audiat ministrul și să aducă explicații”, a menționat socialistul Vladimir Țurcan.

Menționăm că, un grup de creștini care a participat la protestul împotriva marșului solidarității „Fără frică” de sâmbăta trecută, acuză poliția că ar fi folosit excesiv forța atunci când a separat cele două grupuri de manifestanți. Creștinii apreciază acțiunile forțelor de ordine ca fiind ilegale. De partea cealaltă, reprezentanții poliției spun că au acționat legal. Mai multe detalii puteți citi AICI.