/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: „Cadou” pentru Putin, amenințare atomică și sportiv ucis! Zelenski cere arme livrate rapid

Un tribunal din SUA a decis: Donald Trump nu trebuie să-și blocheze criticii de pe Twitter

missing
24 mai 2018, ora 07:44

Judecătorul Naomi Reice Buchwald, de la instanţa din Manhattan, nu a ordonat clar oprirea practicii blocării criticilor pe platforma de microblogging Twitter, dar a argumentat că este suficient să stabilească faptul că aceste acţiuni sunt neconstituţionale.

“O decizie declarativă ar trebui să fie suficientă, în contextul în care niciun oficial guvernamental – nici măcar preşedintele – nu este deasupra legii, iar despre oficialii guvernamentali se presupune că respectă legile”, a explicat judecătorul.

Sesizarea judiciară a fost făcută în iulie 2017 de Institutul Cavalerilor Primului Amendament de la Universitatea Columbia şi de şapte persoane blocate pe Twitter de Donald Trump pentru că îl criticaseră. “Practica preşedintelui de a bloca criticii pe platforma online Twitter generează efecte negative şi este neconstituţională, sperăm că această practică va înceta prin actuala decizie”, a reacţionat Jameel Jaffer, directorul Institutului Cavalerilor Primului Amendament de la Universitatea Columbia.

Procesul a fost intentat după ce Donald Trump a blocat unele persoane pe contul său “@realDonaldTrump”, urmărit de peste 50 de milioane de oameni. Avocaţii Departamentului Justiţiei au argumentat că preşedintele are prerogativa de a asculta şi vizualiza ce doreşte.

Dar judecătorul Naomi Reice Buchwald a subliniat că platforma Twitter este un forum public pentru dezbateri. “Preşedintele prezintă contul @realDonaldTrump ca fiind unul prezidenţial, nu personal şi, mai important, foloseşte acest cont de Twitter pentru anunţarea unor măsuri luate în calitatea de preşedinte”, a argumentat judecătorul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram