Ceban consideră că colegul său de partid, Vasile Bolea, are un simț al umorului rafinat. Declarația vine după ce socialistul Bolea a declarat în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” că dacă Maia Sandu devenea președinte, ar fi adus 30 de mii de sirieni în Moldova.

Ceban a fost întrebat în cadrul dezbaterilor publice dacă partidul PSRM chiar crede că Maia Sandu ar fi adus cei 30.000 de serios.

Domnul Bolea are un simț al umorului rafinat. Să nu interpretez eu cuvintele domnului Bolea”, a răspuns Ceban.

Deși aparatul cancelarului german Angela Merkel a negat că Maia Sandu ar fi promis să aducă cei 30.000 de sirieni, Bolea susține că Merkel ar fi putut să o facă post factum.

„Nu știți unde sunt sirienii prin Chișinău? Când ultima dată ați fost în mall la etajul patru? Pot să vă fac o mică excursie în mall la etajul patru. Dacă era să ajungă președinte era să îi aducă, dar nu a ajuns. Vorbesc serios”, a spus Bolea în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari”.

Menționăm că informația despre sirieni a apărut inițial pe un site de pamflete, care ulterior a fost mediatizată de mai multe site-uri. Informația a fost difuzată și prin intermediul ziarelor și pliantelor electorale ale Partidului Socialiștilor.