Liberalul Roman Boțan și-a dat demisia din funcția de președinte al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică din Parlament. Decizia a fost luată în semn de protest față de abordarea deputaților la examinarea proiectelor de lege, în special în cazul proiectului privind sistemul național de pașapoarte și cetățenie.

„În semn de protest la o asemenea abordare de a examina proiectele de lege de către deputați, reprezentanți ai majorității parlamentare, care de factor sunt conduși de PDM, îmi prezint demisia. Atenționez opinia publică că și în alte proiecte de lege se dorește introducerea unor amendamente pe sub masă. Este un proiect de lege care a extins numărul de cinci mii de persoane care puteau solicita cetățenia Republicii Moldova la un număr nedefinit de câteva zeci de mii, cetățeni care sunt exceptați să cunoască prevederile Constituției și cunoașterea limbii de stat”, a menționat Roman Boțan.

Liberalul a mai menționat că proiectul prezintă elemente care pun în pericol securitatea Republici Moldova pe termen lung, motiv pentru care nu vrea ca numele său să fie asociat cu acest proiect de lege.

Roman Boțan a fost Președinte al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică din 29 iulie 2016.