/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Eveniment unic de promovare a tradițiilor autohtone! Ce suprize te așteaptă la festivalul iProsop

missing
25 mai 2018, ora 07:34

Evenimentul va avea loc pe 27 mai, iar oaspeții festivalului vor avea ocazia să admire diversitatea prosoapelor expuse din colecțiile muzeelor sau personale, vor putea procura prosoape tradiționale și vor avea ocazia să vadă procesul de țesere manuală.

Meșterițele vor răspunde la întrebări, vor da lecții de țesere pentru doritori în așa numita „Casa Mare”, iar copiii ar putea încerca să brodeze elemente dintr-un prosop tradițional. Tehnicile de țesere vor fi oferite de către experții de la „Muzeul Național de Istorie și Etnografie a Moldovei” și de către bunica Ana Cotruță care mai păstrează arta țeserii în satul Selemet.

Gospodinele sunt invitate să participe la concursul gastronomic „Cel Mai Crocant Crocant” – concurs al biscuiților de casă „hrustiki” sau „prăjiței” și cu prezentări în cadrul Teatrului Gastronomic cu bucate de la sud.

Totodată, cei prezenți vor avea parte și de un concert de cinste oferit de către artista poporului Zinaida Julea, interpreta Ofelia Florica Harangus (România), ansambluri de dansuri din țară și peste hotare, amatori de muzică etno-folclorică, prezentatori profesioniști (din TV) și mulți alții.

iProsop face loc și pentru amatorii de sport. Doritorii vor participa la activități sportive tradiționale cum ar fi: lupta pentru berbecul – viu, pentru iepure – viu, lupta pentru cocoșul – viu, ridicarea greutăților, jocuri de domino și multe, multe altele.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram