În parcul Râșcani din str. Braniștii vor fi instalate bănci, coșuri de gunoi, precum și minibiblioteci stradale, confencționate de angajații întreprinderii Termoelectrica. Obiectele vor fi create din țevi și din alte materiale reciclate, asta după ce parcul Rîșcani a devenit câștigător în cadrul concursului „Termoelectrica amenajează un spațiu public”.

În cadrul concursului au fost înscrise circa 40 de propuneri de locații, dintre care 35 au fost selectate (cele cu adresele indicate) și supuse votului public desfășurat pe pagina oficială de Facebook a Termoelectrica S.A.. Parcul Râșcani din str. Braniștii a devenit câștigător după ce a fost propus în concurs de către mai mulți locuitori ai sec. Râșcani și a fost susținut cu cele mai multe voturi.

„Concursul a fost public și transparent, consumatorii noștri având posibilitatea singuri să decidă ce spațiu public vom amenaja. Este o activitate pe care o dedicăm marcării a trei ani de activitate a întreprinderii, prin urmare, vom depune tot efortul ca până la data de 16 iunie, atunci când Termoelectrica împlinește 3 ani de la fondare, lucrările să fie finalizate”, a adăugat directorul general al Termoelectrica S.A., Veaceslav Eni.

Inaugurarea parcului va avea loc sâmbătă, 16 iunie, ora 10:00. La eveniment sunt invitați toți doritorii, în special locuitorii sect. Râșcani care au susținut inițiativa și au votat pentru amenajarea acestui spațiu public, dar și reprezentanții mass-media.