Un fost ofițer de investigație, învinuit de trafic de influență, va apărea pe banca acuzațiilor. Acesta este învinuit că în calitatea sa de ofițer de investigație în cadrul Sectorului de Poliție de Frontieră a Aeroportului Internațional Chișinău, folosindu-se de situația de serviciu a extorcat mijloace bănești în sumă de 20.000 de euro de la o cetățeană.

În schimbul banilor, ofițerul susținea că are influență asupra procurorilor din cadrul Procuraturii Botanica, în vederea scoaterii femeii de sub urmărire penală, cu clasarea proceselor penale în care aceasta era bănuită de falsificare de carduri și fals în acte.

În continuare, în noiembrie 2017, activând în calitate de ofițer superior de investigație în cadrul Inspectoratului Național de Investigație al IGP al MAI, susținând că are influență asupra persoanelor cu funcție de demnitate publică, a extorcat și primit de la un cetățean, mijloace bănești în sumă de 4.000 euro, în schimbul promisiunii de a returna documentele ridicate în cadrul perchezițiilor demarate la domiciliul acestuia, pe o cauză penală de escrocherie.

Pe parcursul urmăririi penale, învinuitul și-a recunoscut vina, încheind un acord de recunoaștere a vinovăției. Acesta a recuperat benevol prejudiciul cauzat, în mărime de 82.032 lei, echivalentul a 4.000 de euro primite în urma influenței pretinse.

În cazul în care inculpatul va fi găsit vinovat de către instanța de judecată, acesta riscă o amendă în mărime de la 2.000 la 3.000 u.c sau închisoare de până la 5 ani, cu achitarea cheltuielilor judiciare estimate la suma de 16 784 de lei.