/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Un fost ofițer de investigație a primit 20.000 de euro pentru mușamalizarea unui caz privind falsificarea cardurilor și actelor

missing
25 mai 2018, ora 12:08

În schimbul banilor, ofițerul susținea că are influență asupra procurorilor din cadrul Procuraturii Botanica, în vederea scoaterii femeii de sub urmărire penală, cu clasarea proceselor penale în care aceasta era bănuită de falsificare de carduri și fals în acte.

În continuare, în noiembrie 2017, activând în calitate de ofițer superior de investigație în cadrul Inspectoratului Național de Investigație al IGP al MAI, susținând că are influență asupra persoanelor cu funcție de demnitate publică, a extorcat și primit de la un cetățean, mijloace bănești în sumă de 4.000 euro, în schimbul promisiunii de a returna documentele ridicate în cadrul perchezițiilor demarate la domiciliul acestuia, pe o cauză penală de escrocherie.

Pe parcursul urmăririi penale, învinuitul și-a recunoscut vina, încheind un acord de recunoaștere a vinovăției. Acesta a recuperat benevol prejudiciul cauzat, în mărime de 82.032 lei, echivalentul a 4.000 de euro primite în urma influenței pretinse.

În cazul în care inculpatul va fi găsit vinovat de către instanța de judecată, acesta riscă o amendă în mărime de la 2.000 la 3.000 u.c sau închisoare de până la 5 ani, cu achitarea cheltuielilor judiciare estimate la suma de 16 784 de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram