/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Avertismentul lui Podoliak și sancțiuni UE. Cea mai mare bază NATO din Europa, în construcție

O jurnalistă de la TV8 efectuează un stagiu militar pentru 24 de ore

26 mai 2018, ora 12:52

În cadrul proiectului, jurnaliştii urmează să învaţe pregătirea medico-militară, instrucţia focului şi tactică, precum şi CBRN. Scenariul proiectului mai cuprinde echiparea, deplasarea cu transportul militar la locul de destinaţie, amenajarea cortului, cazarea şi executarea tragerilor din armamentul de infanterie aflat în dotarea Armatei Naţionale.

De asemenea, reprezentanţii mass-media vor fi informaţi despre Programul „Armata Profesionistă 2018-2012” şi antrenamentele militarilor Batalionului 22 de menţinere a păcii în conformitate cu Conceptul Capabilităţilor Operaţionale (CCO).

Proiectul, aflat la a treia ediţie, este organizat de structura de comunicare a ministerului Apărării, împreună cu Batalionul 22 de menţinere a păcii şi cu sprijinul brigăzii de infanterie motorizată „Moldova” din municipiul Bălţi.

Prima ediţie s-a desfăşurat în 2006 la sediul Brigăzii „Ştefan cel Mare”, a doua – în 2012 la Bulboaca.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram