Felicia Crețu, reportă în cadrul departamentului știri de la TV8, participă în acest weekend la proiectul „24 de ore în Armata Naţională”. Exercițiul se defășoară la propunerea Ministerului Apărării, în perioada 26-27 mai curent. La eveniment mai participă reprezentanţi din 10 instituţii de presă din Republica Moldova.

În cadrul proiectului, jurnaliştii urmează să învaţe pregătirea medico-militară, instrucţia focului şi tactică, precum şi CBRN. Scenariul proiectului mai cuprinde echiparea, deplasarea cu transportul militar la locul de destinaţie, amenajarea cortului, cazarea şi executarea tragerilor din armamentul de infanterie aflat în dotarea Armatei Naţionale.

De asemenea, reprezentanţii mass-media vor fi informaţi despre Programul „Armata Profesionistă 2018-2012” şi antrenamentele militarilor Batalionului 22 de menţinere a păcii în conformitate cu Conceptul Capabilităţilor Operaţionale (CCO).

Proiectul, aflat la a treia ediţie, este organizat de structura de comunicare a ministerului Apărării, împreună cu Batalionul 22 de menţinere a păcii şi cu sprijinul brigăzii de infanterie motorizată „Moldova” din municipiul Bălţi.

Prima ediţie s-a desfăşurat în 2006 la sediul Brigăzii „Ştefan cel Mare”, a doua – în 2012 la Bulboaca.