Administratorul unei firme specializată în comerțul cu flori, a fost condamnat pentru evaziune fiscală și spălare de bani la achitarea unei amenzi în mărime de 70 mii de lei și închisoare cu suspendare pe un termen de patru ani.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, administratorul nu a inclus în venitul brut obținut de companie suma de 4,5 milioane de lei și nu a prezentat declarația cu privire la impozitul pe venit obținut din activitatea de întreprinzător în sumă de 448 367 lei.

Mai mult, administratorul societății comerciale nu a reflectat în registrul de livrări și declarația privind TVA, taxa pe valoare adăugată în sumă de 1.432.334 lei, din volumul de livrări în sumă de 7.441.784 lei, echivalentul cărora a fost transferat de clienții firmei în conturile bancare personale ale administratorului deschise la diferite bănci comerciale.

Astfel, societatea comercială a cauzat bugetului de stat un prejudiciu în proporții deosebit de mari, prin neachitarea de impozite și taxe în sumă totală de 1.880.701 lei. În continuare, administratorul a organizat transferul plăților, în sumă de 363.024 euro (echivalentul a 7.738.938 lei), de către clienții care solicitau servicii de livrare de flori de pe pagina de vânzări online a companiei, pe contul bancar personal deschis la o bancă din România. Ulterior, fiind conștient că valuta străină respectivă constituie venituri ilicite sub forma impozitelor și taxelor neachitate la buget a achiziționat diverse bunuri și servicii și a efectuat operațiuni bancare de transfer în alt cont bancar.

Compania gestionată de inculpat la fel a fost condamnată la achitarea unei amenzi de 220.000 lei, cu lichidarea persoanei juridice.